veranda bouwen

Veranda bouwen

Een veranda laten bouwen kan een mooie toevoeging zijn aan uw huis. Zo geeft u uw huis een landelijke of moderne uitstraling. Een landelijke uitstraling wordt vaak gecreëerd door een houten veranda. Daarentegen wordt een moderne uitstraling gecreëerd door pvc, aluminium of smeedijzeren. Die keuze ligt geheel bij u. Daarnaast kunt u nog kiezen voor een leefveranda of een terrasoverkapping.

Start de gratis offerteaanvraag!

Vergelijk deze offertes op prijs, aanbod en voorwaarden en kies de verandabouwer die het beste bij uw klus past. Door te vergelijken bespaart u tot 40% op de kosten.

houten veranda

Vergunning nodig?

In Vlaanderen mag je een veranda bouwen zonder vergunning. Daarentegen is er altijd een meldingsplicht bij het bouwen van een moderne of landelijke veranda. De gemeente heeft na de melding nog 20 dagen de tijd om opmerkingen of bezwaren te melden. De bouwvergunning is niet nodig indien het oppervlakte kleiner is dan vier meter en als de functie van de woning niet wijzigt. Bovendien zijn er bepaalde grenzen wat betreft de moderne of landelijke verandabouw. Als uw verandabouw niet voldoet aan de eisen bent u verplicht om een vergunning aan te vragen. De regelgeving in Brussel en Wallonië is anders.

verandabouw

Moderne of landelijke stijl?

De meest voorkomende stijlen zijn modern en landelijk. Om uw huis lichtrijker en ruimer te maken kunt u kiezen voor een moderne stijl. Over het algemeen worden deze gemaakt van PVC. Aluminium is ook erg populair, omdat dit tijdloos is. Voor een landelijke stijl wordt er meestal gebruik gemaakt van houten materiaal. Deze stijl geeft vaak een warme en gezellige sfeer. Tevens past deze stijl bij vele huisstijlen. Verder wordt smeedijzeren materiaal vaak gebruikt bij een landelijke stijl. Ze ogen uniek door de ronde vormen en krullen waardoor er een grote esthetische meerwaarde ontstaat. Een houten veranda kan ook een moderne stijl creëren.

Materiaal kiezen

Een verandabouw biedt een aantal veelvoorkomende materialen waaruit u kunt kiezen, namelijk houten, pvc, aluminium of smeedijzeren materiaal. Houten materiaal is een milieuvriendelijk product, heeft een warme uitstraling en is een licht constructiemateriaal om mee te bouwen. Daarbij kan je een houten veranda makkelijk overschilderen. PVC is makkelijk plaatsbaar en winddicht. Daarnaast heeft het een hoge isolatiewaarde en is relatief goedkoop. Een veranda laten bouwen van kwalitatief aluminium verzekert u van een perfecte isolatie en heeft een lange levensduur. Aluminium is wel een van de duurste materialen. Een smeedijzeren veranda oogt erg chique en slank. Tevens is het stevig en te verkrijgen in heel veel tinten.

Woonveranda

Een woonveranda, ook wel leefveranda genoemd, is een aanwinst voor uw huis. Door het bouwen van een leefveranda neemt de waarde van de woning toe. Dit maakt het een duurzame investering. Bovendien is de verandabouw van een leefveranda een multifunctionele aanbouw met veel mogelijkheden. Een leefveranda kan gebruikt worden als keuken, woonkamer, zithoek of hobbykamer. Bij het bouwen van een veranda wordt het dak zo geconstrueerd dat de veranda goed te isoleren is. Vaak plaatst men een lichtkoepel of een platdak met lichtstraat waardoor de veranda in de zomer lekker koel blijft en in de wintertijd de warmte binnenhoud.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Wij voeren jaarlijks voor vele klanten klussen uit!

Veranda offertes aanvragen
landelijke veranda

Open veranda of vouwdeuren?

Met een open veranda krijgt u het buitengevoel wat extra versterkt wordt door een houten veranda. Een open veranda biedt u de mogelijkheid om buiten te blijven zitten terwijl u afgeschermd bent van zonnestralen of regenbuien. Daarnaast past de open veranda bij alle mogelijke woonstijlen en heeft u de keuze uit een ruim assortiment van afwerkingen en materialen. Uw verandabouwer helpt u graag. U kunt ook kiezen om vouwdeuren te installeren. De vouwdeuren schuiven in elkaar als een accordeon. U creëert hetzelfde effect als een open veranda met als voordeel dat de deuren dicht kunnen als het harder gaat regenen.

leefveranda

Verschil met een terrasoverkapping

Het grootste verschil tussen een verandabouw en het bouwen van een terrasoverkapping zijn de prijzen. Daarnaast is een terrasoverkapping een leuk alternatief dat het buitengevoel nog meer versterkt. Uiteraard zijn de prijzen van de verandabouw afhankelijk van uw ruimte, budget en persoonlijke smaak. U kunt het ook combineren. Hierdoor kunt u tijdens de wintermaanden gezellig binnenzitten en zodra de warme dagen weer komen kunt u genieten van de buitenlucht onder uw houten terrasoverkapping. Het nadeel hiervan is dat u dan dubbel onderhoud heeft. Het meest duidelijke verschil is het verschil tussen het binnen- en buitengevoel.

Prijzen

De prijzen kunnen erg verschillen. Ten eerste is het bouwen afhankelijk van de grootte die u wilt. Daarnaast of u houten, pvc, aluminium of smeedijzeren materiaal wilt gebruiken. De prijzen voor het inkopen van pvc profielen zijn een stuk goedkoper dan aluminium. Bij afwijkende afmetingen kost de verandabouw meer tijd en geld dan een standaardafmeting. Bij een standaardafmeting van 12 m² beginnen de prijzen bij €7500,-. Voor op maat gemaakte veranda’s beginnen de prijzen rond de €20.000,-. Bij het bouwen van uw leefveranda moet u rekening houden met eventuele extra kosten naast het totaalbedrag op de offerte.

moderne veranda
offertes veranda

Vrijblijvend contact

Heeft u altijd al een prachtige veranda willen plaatsen? Of alleen een houten terrasoverkapping? Bent u benieuwd naar de prijzen? Wij kunnen u helpen met het zoeken naar de juiste aannemer. Biaconstruct is een netwerk van experts op het gebied van verandabouw. Vraag via ons offerteformulier vrijblijvend meerdere offertes aan uit uw regio. Zoals eerder genoemd kunnen er extra kosten zijn. Dit kan bijvoorbeeld extra onderhoudskosten zijn bij een houten leefveranda. Vergelijk deze offertes op prijs en voorwaarden en kies de verandabouwer die het beste bij uw klus past. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt.