Bouwbedrijf Anzegem

Huis verbouwen

Heeft u behoefte aan een verbouwing van uw huis? Daarvoor komen er een aantal opties naar voren. Aanbouw of uitbouw? Badkamerrenovatie? Keukenrenovatie? U kunt de verbouwing zo uitgebreid maken als u wilt. Op deze pagina laten wij een aantal opties zien voor het verbouwen van uw huis en wat u eventueel zelf kunt doen. Daarnaast verzorgen wij een goede aannemer die bij uw verbouwing past.

Start de gratis offerteaanvraag!

Vraag via ons offerteformulier vrijblijvend meerdere offertes aan uit uw regio. Vergelijk deze offertes en kies het juiste bouwbedrijf wat bij uw klus past.

huis renoveren

Wel of geen architect inschakelen?

Is er een vergunning vereist voor uw verbouwing? Dan bent u in principe wettelijk verplicht om een architect in te schakelen. Hier vallen verbouwingswerken onder waarbij de stabiliteit, het architectonisch karakter of de vormelijke kwaliteiten van het huis wijzigen. Een voorbeeld hiervan is een aanbouw of uitbouw aan uw huis. Als u geen architect inschakelt riskeert u vervolging. Bovendien, als de aannemer slecht werk levert bij uw verbouwing, kunt u daarvoor geen (volledige) schadevergoeding eisen. Een kleine verbouwing verplicht dat meestal niet. Denk aan een badkamer- of een keukenrenovatie, zonder constructiewijzigingen.

huis aannemer

Aanbouw of uitbouw?

Het kiezen tussen een aanbouw of een uitbouw kan lastig zijn. Eigenlijk is het verschil vrij klein. Een aanbouw is een constructie die tegen een huis wordt gebouwd. Hieronder valt bijvoorbeeld een garage, glazen serre of een carport. Een uitbouw is het vergroten van één van de huidige ruimtes. Denk hierbij aan het uitbreiden van uw woonkamer, keuken of erker. Bij een aanbouw of uitbouw is het aanvragen van een vergunning verplicht. Bij de meeste gevallen moet u ook een architect inschakelen, maar dat hangt er vanaf of de constructie van het huis veranderd wordt door de aanbouw of uitbouw. Tevens is het kiezen van een goede aannemer verstandig.

Veranda of serre?

In feite is het enige verschil tussen een veranda en serre het open of gesloten karakter. Veranda’s komen niet zo vaak voor in België vanwege het klimaat. Toch zijn er veel mensen die vanaf de lente tot ver in de herfst heerlijk op hun overdekte veranda zitten met terrasverwarming of een vuurkorf. Een serre heeft hierbij de voorkeur omdat je altijd warm en droog zit. Toch heeft de beglazing ook een nadeel. Als de zon er op staat kan het ondraaglijk heet worden in deze aanbouw en de lichtinval is dan erg fel. Hiervoor zijn speciale blinds die u tegen het glasdak plaatst om lichtinval en zonnewarmte te reguleren. Bij een aanschaf van een veranda of serre is een goede aannemer aanbevolen.

Badkamerrenovatie

Bij een badkamerrenovatie in uw huis zijn er veel keuzes die u in het achterhoofd moet houden. Materiaalkeuze? Welke aannemer? Budget? Het zijn lastige punten omdat de bedragen van een badkamerrenovatie zomaar oplopen tijdens een verbouwing. Laat u inspireren door uw omgeving en doe ideeën op. Daarbij kunnen uw familie en vrienden advies geven en hun ervaringen delen. Zij kunnen u behoeden op fouten zodat de kosten niet te hoog oplopen tijdens het verbouwen. Heeft u uw keuze gemaakt, maar u heeft nog specialist nodig? Wij sturen u vrijblijvend een aantal offertes op voor de beste aannemer.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Wij voeren jaarlijks voor vele klanten klussen uit!

Bouwbedrijf offertes aanvragen
keukenrenovatie

Keukenrenovatie

De rekening van een keukenrenovatie kan hoog oplopen. Bij het verbouwen van een keuken komt veel kijken. Het renoveren van verouderde elektriciteit, waterleidingen die verplaatst moeten worden en soms moet de vloer eruit gebroken worden. Dit soort werkzaamheden levert veel rommel op tijdens de verbouwing. Het kan ook zijn dat u de werkzaamheden oppervlakkig wilt houden. Door bijvoorbeeld alleen een nieuwe koelkast te plaatsen of het renoveren van de keukenkastjes. Bij een keukenrenovatie geldt hetzelfde als de badkamerrenovatie. Door het aannemen van een goede aannemer kan u toekomstige problemen voorkomen.

bouwbedrijf

Zolder verbouwen

Heeft u behoefte aan extra leefruimte in uw huis? Dan kan het aangenaam zijn om de zolder te verbouwen. Deze ruimte wordt vaak gebruikt als een dumpplek. Het renoveren van de zolder in een slaapkamer, studeerkamer, speelkamer of een lounge geeft een nieuwe invulling. Als u het wil renoveren tot een nieuwe leefruimte, vergeet dan niet de isolatie. Bij het verbouwen kunt u ook denken aan een nieuw dakraam. Het is vaak een donkere ruimte en het plaatsen van een dakraam bezorgt meer licht in uw kamer. Tevens kan er een dakkapel geplaatst worden voor meer ruimte, waar u meer over kunt lezen onder het volgende kopje.

Dakkapel laten plaatsen

Wilt u uw huis renoveren en heeft u behoefte aan extra ruimte in uw huis door een uitbouw? Door middel van een dakkapel heeft u ineens beloopbare vloeroppervlakte waar eerst een schuin dak was. Bovendien wordt er veel licht gecreëerd waardoor de zolderkamer aangenamer wordt. Uiteraard kan de dakkapel op maat gemaakt worden of u kunt kiezen voor een standaard maat. Bij de standaard maat kost het verbouwen relatief weinig tijd en is de ruimte weer snel klaar voor gebruik. Zorg ervoor dat u het juiste bouwbedrijf hebt bij het renoveren van uw huis. U wilt natuurlijk dat de aannemer ervoor zorgt dat het allemaal zo soepel mogelijk verloopt.

Wat kunt u zelf doen? Tips

Het scheelt natuurlijk als u zoveel mogelijk kan doen. Een aantal tips vindt u hier. Maak eerst een duidelijk plan hoe u het eindresultaat wilt hebben en wie of wat u daarvoor nodig heeft. Daaruit kunt u opmaken waar u hulp bij nodig hebt en wat zelf lukt. U kunt bijvoorbeeld voor uw badkamerrenovatie en keukenrenovatie al stappen zetten. Denk hier aan het uitbreken van de vloer of zelf de apparatuur aansluiten. Een tip is om de verbouwing van uw huis stap voor stap te doen. Het is geen fijn gevoel als u maanden lang thuiskomt en dat er onafgemaakte ruimtes zijn. Als u het stapsgewijs doet dan kan u even genieten van het resultaat.

Kosten

De prijzen voor het verbouwen van uw huis kunnen erg uiteenlopen. Het maakt niet welk bouwbedrijf u kiest en wat de prijzen zijn, het is verstandig om 15% van dat bedrag achter te houden. We hebben een aantal gemiddeldes op een rij gezet. Voor een badkamerrenovatie ligt het bedrag tussen de €6450,- en €9450,-. De zolder verbouwen kost tussen de €8900,- en €12.900. Als u de keuken wilt renoveren kost het tussen de €12.450,- en €17.450,-. Een aanbouw zal u het meeste geld kosten namelijk tussen de €18.900,- en €26.900,-. Bij het verbouwen en renoveren van uw huis is het van belang om rekening te houden met eventuele extra kosten bovenop het totaalbedrag van de offerte.

aanbouw huis
huis verbouwen bouwbedrijf

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Staat het verbouwen van uw huis al heel lang op uw verlanglijstje? Of wilt u alleen bepaalde gedeeltes renoveren? Wij kunnen u helpen met het zoeken naar het juiste bouwbedrijf. Dan kunt u samen met uw aannemer de juiste keuzes en oplossingen maken. Biaconstruct is een netwerk van experts op het gebied van het verbouwen van een huis. Vraag via ons offerteformulier vrijblijvend meerdere offertes aan uit uw regio. Vergelijk deze offertes op prijs, aanbod en de voorwaarden en kies de verbouwing specialist die het beste bij uw klus past. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt door het bouwbedrijf.