keuken renovatie

Keukenrenovatie

Toe aan een keukenrenovatie? Maar u heeft geen inspiratie of ideeën? Wij helpen u graag met de nieuwe keukeninrichting. Het renoveren van de keuken kan de huidige stijl van de keuken versterken of veranderen. Bij de keukenrenovatie kunt u keukendeuren, keukenkasten of een keukeneiland laten plaatsen of vervangen. Daarnaast is er de mogelijkheid om kolomkasten of een apotheekkast te plaatsen. Maakt niet uit wat u voorkeur heeft, wij helpen u graag bij de renovatie van uw keuken. Wij zijn een netwerk van keukenrenovatie experts werkzaam in heel Vlaanderen. Vraag via ons offerteformulier vrijblijvend meerdere offertes aan uit uw regio. Vergelijk deze offertes en kies de keukenrenovatie specialist die het beste bij uw klus past.

nieuwe keuken

Ideeën en inspiratie opdoen

Het spannende van een keukenrenovatie is een compleet nieuwe keukeninrichting. Alleen vinden de meesten het opdoen van ideeën en inspiratie vrij lastig. Hier een aantal ideeën voor uw renovatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ervoor kiezen een muur eruit te breken om een open keuken te creëren. Dat bevordert het sociale contact en geeft een ruimer gevoel. Daarnaast wordt een gesloten keuken een ruimte waar minder afleiding is tijdens het koken en de bezoekers zien niet wat er in de keuken gebeurd. Ten slotte kan de keuze vallen op een halfopen keuken. Dit geeft u gedeeltelijk privacy.

keuken ideeen

Keukeninrichting veranderen

Online kunt u veel ideeën en inspiratie opdoen wat betreft de keukenrenovatie. Er zijn veel mensen die hun eigen renovatie delen via sociale media of forums. Daarnaast is het handig om u door uw eigen familie en vrienden te laten inspireren. Bij de renovatie van uw keuken zijn er veel keuzes die gemaakt worden. Verander bijvoorbeeld de inrichting van een gesloten naar een open keuken. Tevens is het mogelijk nieuwe apparatuur of kasten te installeren tijdens uw keukenrenovatie. Indien u een keukeneiland wilt plaatsen moet de keukeninrichting vaak aangepast worden vanwege de grootte. Verder kunt u nog kiezen om een apotheekkast of een kolomkast te plaatsen.

Keukenkast vernieuwen

Voor het renoveren van de keuken kunt u ook inspiratie en ideeën opdoen omtrent het verven van de keukenkasten. Het is een goedkope oplossing en geeft uw keuken meteen een nieuwe look. Mocht u daar geen zin in hebben dan is het plakken van folie over de keukendeuren van de keukenkasten ook een mogelijkheid. Daarbij kunt u het oppervlakte van de deuren beplakken met folie of in de vorm van een motief. Soms kan een andere look al gecreëerd worden door enkel de handvaten van de keukenkasten te renoveren. Tevens is het mogelijk om de keukendeuren te vervangen waar u meer over leest in het volgende kopje.

Keukendeuren vervangen

Heeft u behoefte aan het renoveren van uw keukendeuren? Dit kan vaak veroorzaakt worden doordat de kleuren en uitstraling van de keukendeuren niet meer van deze tijd zijn. De folie laat los, de deuren hangen scheef of sluiten niet meer goed. Krijg ideeën en inspiratie door vele bedrijven die gespecialiseerd zijn in de renovatie van keukendeuren. Denk hier aan nieuwe deuren, nieuwe knoppen, nieuwe grepen of nieuwe scharnieren voor uw keukenrenovatie. De renovatie van de keukendeuren geeft u de keuze tussen een klassieke of moderne stijl. Dit is een onderdeel van de keukenrenovatie die u zelf kunt doen, omdat de montage vrij gemakkelijk is.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Wij voeren jaarlijks voor vele klanten klussen uit!

keukenrenovatie offertes aanvragen
keukenwerkblad vernieuwen

Keukenwerkblad renoveren

Bij uw keukenrenovatie kan het renoveren van uw keukenwerkblad een vernieuwende look geven. U wilt hierbij de juiste keuze nemen omdat het werkblad van uw keuken lang moet meegaan. Er zijn verschillende materialen te gebruiken voor de renovatie van het werkblad, zoals marmer, graniet, composiet of keramiek. Bij het renoveren van het werkblad kan het zijn dat u de gootsteen wilt verbreden waardoor de afmetingen van het werkblad ook veranderen. Wij helpen u graag met het uitkiezen van de beste keukenrenovatie specialist. Neem contact met ons op via het offerteformulier om prijzen te vergelijken.

keuken renoveren

Apotheekkast inbouwen

Wilt u extra opbergruimte creëren in de keuken? Dan kan het aanschaffen van een apotheekkast een goede investering zijn. U heeft hier verschillende verdiepingen in de kast waar u bijvoorbeeld allerlei potten en kruiden kwijt kan. Het is overzichtelijk en gemakkelijk schoon te houden. Het laten inbouwen van een apotheekkast is een moderne toevoeging. De keukenrenovatie krijgt een moderne toevoeging wat indruk maakt op uw visite. De grootte en vorm van de apotheekkast kunnen verschillen tussen op maat laten maken of standaarduitvoeringen. De renovatie moet zorgen dat alle onderdelen van de keuken goed bij elkaar passen.

Kolomkasten op maat

Kolomkasten is een ander woord voor voorraadkasten. Het zijn hoge en smalle uittrekbare kasten die bijna de hele hoogte van de keuken in beslag nemen. Ze zijn erg handig en geven vaak een modern uiterlijk. Laat u kolomkasten op maat maken of kies een standaardafmeting voor de keukenrenovatie. Er bestaan ook schuin afgewerkte kolomkasten zodat het beter in uw keuken past. Laat u door vrienden en familie inspireren of zoek online naar ideeën. Er zijn vele mogelijkheden in kleuren, vormen en afmetingen. U bepaalt zelf wat het beste past bij uw keukenrenovatie.

Greeploze keuken

Vindt u uw keukenkasten ouderwets en bent u toe aan renovatie? Misschien is dan het plaatsen van greeploze onderdelen een oplossing. Een greeploze keuken geeft een strak en modern uiterlijk en is minder stijlafhankelijk. Bovendien is het veiliger. Uw kleding blijft niet vasthangen en uw kinderen kunnen zich niet stoten aan de handgrepen. Daarbij wordt het kleine kinderen moeilijker gemaakt om kasten, met bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen, open te trekken. Bij de keukenrenovatie kan een greeploze keuken gebruiksgemak opleveren. Het nadeel is dat het meer werkt kost omdat er rails of zelf nieuwe keukenkasten geïnstalleerd moeten worden.

Nieuw keukeneiland plaatsen

Een keukeneiland is niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. Het geeft een open gevoel tijdens het koken en sluit open keukens af van de andere ruimtes. Dit is groot onderdeel van uw keukenrenovatie. Dit vereist vaak een nieuwe keukeninrichting. Bij het renoveren van een keukeneiland heeft u de keuze uit vele mogelijkheden. U kunt er bijvoorbeeld een wasbak of fornuis in verwerken. Tevens kunt u een keukeneiland gebruiken voor het koken maar ook als een bar of eettafel. Het vereist wel de juiste keukeninrichting zodat u ook genoeg loopruimte behoudt rondom het keukeneiland.

Prijzen

Een keukenrenovatie moet ongeveer om de 10 à 15 jaar gebeuren. De prijzen van een keukenrenovatie kunnen erg verschillen. Het ligt ook erg aan de ideeën die u heeft voor de grootte en vorm van uw renovatie. Als u zelfstandig aan de slag kan de renovatie dan beginnen de prijzen rond de €1000,-. Als u een volledige renovatie wilt laten doen dan beginnen de prijzen rond de €3000,- en kunnen oplopen tot wel €10.000,-. Bij de keukenrenovatie moet u rekening houden met eventuele extra kosten naast het totaalbedrag op de offerte. Meer informatie over keukenrenovatie prijzen vind je op de website Bouwadviseur.be.

keukeneiland
keukenrenovatie offertes

Vrijblijvend contact

Had u al lange tijd behoefte aan een keukenrenovatie? Of wilt u graag inspiratie en ideeën opdoen voor een nieuwe keukeninrichting? Wij kunnen u helpen met het zoeken naar het juiste bouwbedrijf. Biaconstruct is een netwerk van experts op het gebied van keukenrenovatie. Vraag via ons offerteformulier vrijblijvend meerdere offertes aan uit uw regio. Vergelijk deze offertes op prijs, aanbod en de voorwaarden en kies de keukenrenovatie expert die het beste bij uw klus past. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt.