Bouwbedrijf of aannemer nodig?

Vraag vrijblijvend offertes aan

Bouwbedrijf Wijnegem

Wilt u een verbouwing of renovatie aan uw huis laten uitvoeren door een aannemer uit Wijnegem? Bent u van plan om een nieuwbouwwoning te laten bouwen? Of wilt u een bouwonderneming inschakelen voor modern of landelijk bouwen? Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, de voordelen van een bouwbedrijf en de gemiddelde prijzen.

Vul het offerteformulier in om gratis en vrijblijvende offertes te ontvangen. Vergelijk de prijsoffertes en kies het beste bouwbedrijf uit Wijnegem voor uw werken. Van het maken van een bouwplan tot de verbouwing van uw keuken, badkamer en huis. Met een bouwbedrijf uit ons netwerk bent u verzekerd van een hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. U bent verzekerd van een hoge kwaliteit met een bouwbedrijf uit ons netwerk.

Wat doet een bouwbedrijf?

Benieuwd wat een bouwbedrijf allemaal doet? De werkzaamheden van een bouwbedrijf uit Wijnegem zijn zeer divers. Schakel bijvoorbeeld een aannemer in voor modern of landelijk bouwen, de bouw van een complete nieuwbouwwoning, maar ook voor de verbouwing van uw zolder. Ook kleinere renovatiewerken behoren tot de werkzaamheden van een bouwonderneming. Een bouwbedrijf zorgt niet alleen voor verbouwingswerken, maar geeft u ook deskundig bouwadvies. Schakel een bouwbedrijf in voor:

  • deskundig bouwadvies;
  • het maken van een bouwplan;
  • verbouwingswerken en totaalrenovatie;
  • voor het bouwen van een aan- en uitbouw;
  • voor kleine renovatiewerken;
  • voor complete nieuwbouw.
aannemer in Wijnegem

Wat voor aannemer zoekt u?

Afhankelijk van het type bouwproject heeft u een geschikte aannemer nodig. In de bouw zijn er vele soorten bouwprojecten en vaak specialiseren bouwbedrijven zich in één of meerdere gebieden. Voor een landelijk of modern nieuwbouwhuis heeft u bijvoorbeeld een andere vakman nodig dan voor industriebouw. Hetzelfde geldt voor een renovatie of bouw van een houtskelet. De verschillende soorten aannemers: algemene aannemer, aannemer renovatie en gevelrenovatie, aannemer bouw: ruwbouw en sleutel op de deur, aannemer industriebouw en aannemer houtskeletbouw.

bouwbedrijf in Wijnegem

Bouwbedrijf in de buurt, vergelijk en bespaar

Wij zijn een netwerk van bouwbedrijven uit de regio Wijnegem. Bent u van plan om een bouwonderneming uit Wijnegem in te schakelen voor renovatiewerken, verbouwingswerken of voor nieuwbouw? De bouwbedrijven zijn u graag van dienst. Door ons uitgebreide netwerk is er altijd een bouwbedrijf dicht bij u in de buurt. Vul het offerteformulier in om prijsoffertes te ontvangen. Deze dienst is geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Door de gratis offertes te vergelijken bespaart u tot wel 30% op de totaalprijs. Kies bijvoorbeeld voor de bouwonderneming die u het snelste kan helpen of voor het bouwbedrijf met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Aan u de keuze!

Kosten bouwbedrijf

De kosten van een bouwbedrijf zijn voornamelijk afhankelijk van de werken die u wilt laten uitvoeren. Een verbouwing van een toilet is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een nieuwe serre. Voor verbouwingswerken aan een toilet moet u denken aan gemiddelde prijzen tussen de €1.850,- en de €2.650,-. Een nieuwe aanbouw kost gemiddeld €19.000,- tot €28.000,-. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeidskosten en btw. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het materiaal, de arbeidsuren en de voorrijkosten. In de prijstabel vindt u meer gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan om inzicht te krijgen in de totaalprijs en te besparen.

Tabel: kosten van verbouwing

Volledige verbouwing van: Gemiddelde kosten, incl. materiaal, arbeid en btw*
Toilet €1.850,- tot €2.650,-
Badkamer €6.500,- tot €9.500,-
Zolder €9.000,- tot €13.000,-
Keuken €12.500,- tot €17.500,-
Aanbouw €19.000,- tot €28.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Offertes op maat ontvangen? Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan bij bouwbedrijven uit (de omgeving van) Wijnegem.

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Vergunning nodig?

In een aantal gevallen heeft u een vergunning nodig als u verbouwingswerken of renovatiewerken wilt laten uitvoeren. Onderhoudswerken zijn bijvoorbeeld vaak vergunningsvrij. Hetzelfde geldt voor het plaatsen van het renoveren van een keuken, tenzij het gaat om een monumentaal pand. Voor het bouwen van een aanbouw heeft u echter wel vaak een vergunning nodig. Op de website van de Vlaamse Overheid vindt u meer informatie over vergunningsvrij bouwen, wanneer u een vergunning nodig heeft en hoe u een vergunning aanvraagt. Naast de wettelijke regels zijn er soms ook nog gemeentelijke regels van kracht. Raadpleeg uw gemeente om hier meer over te weten te komen.

Bouwplan

Heeft u bouwplannen? Dan is het verstandig om een bouwplan te maken. Een bouwplan is zelfs noodzakelijk voor de bouw van bijvoorbeeld een huis of uitbouw. Schakel een bouwbedrijf in voor het maken van de bouwtekeningen. Het bouwbedrijf houdt rekening met uw eisen en uw wensen en zorgt ervoor dat het voldoet aan de wettelijke eisen. Het is niet verstandig om zelf een plan te schrijven als u daar geen ervaring in hebt. Aan de hand van het plan wordt de nieuwbouw gebouwd of wordt de renovatie van uw badkamer uitgevoerd. Belangrijk dus dat alles is genoteerd op de juiste manier.

verbouwingswerken

Verbouwingswerken

Verbouwingswerken is een term die wordt gebruikt bij alle klussen op het gebied van uitbouw, verbouw en aanbouw. Het gaat dan onder andere om het verbouwen van de badkamer of keuken wanneer deze niet meer aan de kwaliteitseisen voldoet, maar ook om het verbouwen en afwerken van de zolder als u hier extra kamers wilt laten plaatsen. De prijzen voor de verbouwingswerken zijn vaak duurder dan die voor de renovatie, en het is afhankelijk van uw wensen voor welke variant u het beste kunt kiezen. Het bouwbedrijf uit Wijnegem heeft veel ervaring en vakkennis. Hierdoor verloopt het verbouwen snel en efficiënt.

badkamer en keuken verbouwen

Keuken, badkamer en zolder verbouwen

In en om huis is er heel wat te verbouwen, de meeste verbouwingswerken die door de medewerkers van een bouwonderneming worden uitgevoerd, vinden echter plaats bij de keuken, badkamer of zolder. Een verbouwing heeft als voordeel dat de hele ruimte in één keer wordt aangepakt, en dat u een volledig ander ontwerp van de ruimte kunt laten maken. De verbouwingswerken zijn daardoor echter ook tijd- en kostenintensief. Wij raden bovendien aan om het verbouwen altijd door een erkend vakman van een bouwbedrijf uit Wijnegem over te laten. Op deze manier weet u zeker dat er op de lange termijn geen problemen ontstaan.

nieuwbouw Wijnegem

Nieuwbouw

Heeft u plannen voor een nieuwbouwwoning? Schakel dan een bouwbedrijf in. Bespreek uw eisen en wensen met een medewerker van een bouwbedrijf uit Wijnegem. Deze worden allemaal meegenomen in de bouwtekening door een architect. Het voordeel van nieuwbouw is dat u alles kunt inrichten naar uw eigen wensen en stijl. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit landelijk of modern bouwen. Gaat u voor een strak en modern gebouw, of wilt u liever de charme van een landelijk huis. Wilt u niets meer hoeven doen aan uw huis? Kies dan voor sleutel op de deur. Liever de afwerking zelf doen? Dat is mogelijk met een ruwbouw-oplevering.

landelijk en modern bouwen

Landelijk of modern bouwen?

Bij nieuwbouw heeft u de keuze uit een landelijke of moderne bouw. Een landelijk bouwstijl heeft veel charme en er worden veel natuurlijke materialen gebruikt zoals hout. De kenmerken van een eigentijdse moderne bouwstijl zijn een minimalistisch en strakke vormgeving . Er wordt vaak gebruik gemaakt van steen, beton, hout, metaal en pleisterwerk. Kies er bijvoorbeeld voor om de gevel te voorzien van pleister voor een strak resultaat. Het is uiteraard ook mogelijk om een combinatie van deze twee stijlen te kiezen. Met een nieuwbouwwoning kunt u alle kanten op. Laat u goed adviseren over de mogelijkheden door een vakman.

Bent u op zoek naar een bouwbedrijf in Wijnegem?

Vind eenvoudig een aannemer. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Ruwbouw

Bij nieuwbouw heeft u de keuze uit een complete afwerking, sleutel op de deur, of ruwbouw. Ruwbouw betekent dat uw nieuwbouwwoning wind- en waterdicht afgeleverd wordt. De aannemer maakt een bouwplan, voert grondwerken uit, bouwt de woning en plaatst de ramen en het dak. De afwerking aan de binnenkant van het huis wordt niet gedaan, dit moet u zelf nog regelen. Het voordeel van ruwbouw is dat het goedkoper is dan met een complete afwerking. Het nadeel is dat u na de oplevering nog veel zelf moet doen. Wilt u liever dat alles voor u wordt geregeld? Kies dan voor een nieuwbouw met sleutel op de deur.

Sleutel op deur woning

Een sleutel op de deur woning is een vorm van nieuwbouw. Met sleutel op de deur heeft u een huis dat helemaal afgewerkt is. Een nieuwbouwwoning wordt vaak ruwbouw afgeleverd, maar door te kiezen voor een sleutel op de deur project wordt alles geheel gebruiksklaar opgeleverd. De bouwfirma neemt het gehele bouwproces uit handen. Van het maken van het bouwplan, de grondwerken, het metselen, het schilderen en het plaatsen van het sanitair. Alles wordt voor u geregeld. Het voordeel van het sleutel op de deur concept is dat u één aanspreekpunt heeft, dat u precies weet wat de uitvoeringstermijn is en dat u zelf niet constant aanwezig hoeft te zijn op de bouw.

aanbouw en uitbouw Wijnegem

Aanbouw en uitbouw woning

Het plaatsen van een aanbouw of uitbouw bij de woning valt eveneens onder de verbouwingswerken bij een bouwbedrijf. Het verschil tussen een aanbouw en uitbouw is dat een aanbouw een volledig nieuwe woonruimte oplevert, terwijl een uitbouw zorgt voor de vergroting van een bestaande kamer. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan een dakkapel, terwijl een serre geldt als aanbouw. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een aanbouw of uitbouw in Wijnegem? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt een aantal prijsoffertes van bedrijven uit de regio Wijnegem. Ook voor de bouw of renovatie van een veranda!

totaalrenovatie door aannemer

Totaalrenovatie

De term totaalrenovatie staat voor een klus binnen de renovatiewerken die heel erg lijkt op een verbouwing. Bij een enkele bouwonderneming wordt de totaalrenovatie dan ook geplaatst binnen deze verbouw werkzaamheden. Een totaalrenovatie is een renovatie waarbij vrijwel elk onderdeel van de woonruimte wordt aangepakt. Bij de renovatie van de keuken wordt dan zowel de apparatuur vervangen als de vloer opnieuw gelegd en de muren geverfd. Een totaalrenovatie verschilt van verbouwen doordat de muren blijven staan, en de indeling van de keuken of badkamer hetzelfde blijft. Schakel een bouwbedrijf in voor uw renovatie voor het beste resultaat.

renovatiewerken Wijnegem

Algemene renovatiewerken

De renovatiewerken worden bij menige bouwonderneming onderverdeeld in twee soorten werkzaamheden: de algemene en kleine renovatiewerken. De algemene renovatiewerken zijn de werkzaamheden waarvoor u het beste de experts van een bouwbedrijf uit Wijnegem kunt inschakelen. Het gaat dan om het renoveren van keukens en badkamers, en zijn dan ook klussen die aardig wat tijd in beslag kunnen nemen. Het laten uitvoeren van een algemene renovatie zal ervoor zorgen dat uw wooncomfort aanzienlijk verbetert, en dat de prijswaarde van uw woning doet stijgen. Benieuwd naar de kosten voor een renovatiewerkzaamheden bij u thuis? Vraag dan via onze offertepagina vrijblijvend enkele offertes aan en kies een bouwonderneming.

renovatie van de keuken

Kleine renovatiewerken

Naast de algemene renovatiewerken zijn er ook kleinere werkzaamheden op het gebied van renovatie en onderhoud. Deze kleine werkzaamheden kunnen door een aannemer of medewerker van een bouwonderneming worden afgehandeld, maar het is ook mogelijk om dit zelf te doen. Onder de kleine klussen verstaan wij zaken als het vervangen van sloten, het plaatsten van een badkamer meubel, of het bijwerken van de traptreden. Wilt u toch graag geholpen worden bij de kleine renovatiewerken? Geen probleem! De specialisten uit ons netwerk in Wijnegem zijn u met alle plezier van dienst, en zorgen ervoor dat uw woning snel weer in goede staat verkeert! Ontvang gratis offertes door het offerteformulier in te vullen.

Aannemer uit Wijnegem nodig voor renovatie of verbouwing?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Waar op letten bij inschakelen aannemer?

Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u gratis en vrijblijvende offertes van aannemers uit de regio Wijnegem. Weet u niet precies waar u op moet letten bij het vergelijken en het inschakelen van een geschikte aannemer? Wij geven u graag een aantal tips. Lees bijvoorbeeld altijd de voorwaarden goed door, zodat u weet wat u kunt verwachten. Daarnaast is het handig om informatie op te zoeken over de aannemer. Zo kan het nuttig zijn om te weten hoe lang een bouwfirma bestaat in verband met de betrouwbaarheid.

Let daarnaast op keurmerken en of u te maken heeft met gecertificeerde aannemers. Een kwaliteitslabel is bijvoorbeeld erkenning door de overheid. De erkenning van aannemers wordt uitgegeven op advies van een federale erkenningscommissie. Een aannemer met erkenning heeft voldoende financiële draagkracht, professionele integriteit en technische bekwaamheid. Op de website van de FOD Economie leest u meer over erkenning. Overigens betekent dit niet dat een aannemer zonder keurmerk per se minder goed is, dit ligt geheel aan de werkzaamheden.

Voordelen inschakelen bouwbedrijf Wijnegem

  • De bouwfirma heeft beschikking tot hulpmiddelen zoals een kraan en gereedschap. U hoeft verder niets aan te schaffen. De aannemer met erkenning zorgt desgewenst ook voor het benodigde materiaal.
  • De bouwwerken wordt door vakmensen met veel ervaring uitgevoerd. De vakmensen werken snel en efficiënt.
  • Al het bouwafval wordt op de juiste manier afgevoerd, hiervoor hoeft u niets te regelen.
  • De bouwwerken voldoen aan strenge veiligheidseisen en er wordt rekening gehouden met uw persoonlijke eigendommen.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u renovatiewerken laten uitvoeren? Bent u op zoek naar een bouwbedrijf uit Wijnegem voor verbouwingswerken? Of heeft u een aannemer nodig voor het maken van een bouwplan voor het verbouwen van de zolder? Door een aannemer in te schakelen bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Vul het offerteformulier in. U ontvangt gratis en vrijblijvende offertes, maximaal 5, van bouwbedrijven uit Wijnegem. Door de prijsoffertes te vergelijken weet u zeker dat u nooit teveel betaald voor de bouwwerken. Vergelijk op basis van prijs, voorwaarden en aanbod. U kiest snel en eenvoudig de beste bouwonderneming.

bouwonderneming inschakelen Wijnegem
Gratis offertes aanvragen