Bouwbedrijf of aannemer nodig?

Vraag vrijblijvend offertes aan

Bouwbedrijf Destelbergen

Staat er een renovatie of verbouwing op de planning? Een bouwbedrijf uit Destelbergen helpt u met het verbouwen van uw huis, het renoveren van de keuken en zelfs het bouwen van uw ‘sleutel op de deur’ nieuwbouw woning. Het inschakelen van een professioneel bouwbedrijf heeft verschillende belangrijke voordelen. Zo profiteert u in ieder geval van hoogwaardige kwaliteit.

Op deze pagina leest u meer over de verbouwingswerken die een bouwbedrijf voor u kan uitvoeren. Ook krijgt u een indicatie van de kosten voor een verbouwing of renovatie. Wilt u besparen op de verbouwkosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier!

Wat doet een bouwbedrijf?

Een bouwbedrijf is in te schakelen voor verschillende werkzaamheden. Voorbeelden zijn verschillende verbouwingswerken: wanneer u uw zolder wilt afwerken of de badkamer wilt verbouwen, zorgt een bouwbedrijf voor de materialen en de verbouwing. Natuurlijk is een bouwbedrijf ook in te schakelen voor grote bouwwerken, zoals het bouwen van een nieuwbouw huis en totaalrenovaties. Ook geeft de bouwonderneming u gedurende het project een persoonlijk bouwadvies. Zeker bij grote verbouwingswerken komt dit bouwadvies goed van pas, zodat u verzekerd bent van het beste resultaat. In Destelbergen voert een bouwbedrijf de volgende werkzaamheden uit:

  • Het geven van bouwadvies
  • Verbouwingswerken van onder andere zolders, badkamers keukens
  • Nieuwbouw
  • Totaalrenovaties
  • Aanbouw en uitbouw
  • Algemene renovatiewerken
aannemer Destelbergen

Wat voor aannemer zoekt u?

Of u nu een nieuwbouw woning wilt laten bouwen, wilt verbouwen in uw bestaande huis of graag een totaalrenovatie wilt uitvoeren: de hulp van een aannemer komt erg goed van pas. Er zijn verschillende soorten aannemers die u kunt inschakelen. Een algemene aannemer heeft ervaring in verschillende bouwwerken. Het voordeel hiervan is dat u maar één aannemer nodig hebt tijdens de hele verbouwing. Het is echter ook mogelijk om de bouwwerken te verdelen onder verschillende aannemers met verschillende specialisaties. Doordat de aannemer gespecialiseerd is in één specifiek onderdeel is de totale kwaliteit uiteindelijk een stuk hoger.

Kies bijvoorbeeld voor de: algemene aannemer, renovatie aannemer, aannemer ruwbouw, aannemer industriebouw, aannemer houtskeletbouw, aannemer gevelrenovatie.

bouwbedrijf Destelbergen

Bouwbedrijf in de buurt, vergelijk en bespaar

Bent u op zoek naar een bouwbedrijf in Destelbergen? Maak dan gratis gebruik van onze service om tot wel 40% op de verbouw te besparen! Via het offerteformulier vraagt u gemakkelijk meerdere offertes aan van aannemers uit uw regio. Geef zo nauwkeurig mogelijk aan om welke werkzaamheden het gaat: wilt u de keuken renoveren of wilt u een totaalrenovatie uitvoeren? Op deze manier maken de bouwbedrijven offertes op maat.

Door de verschillende prijsopgaven met elkaar te vergelijken vindt u al snel de bouwonderneming met het beste aanbod! Heeft u de offertes ontvangen, maar zit er niet een geschikt aanbod tussen? Deze service kost u niets en is geheel vrijblijvend. Dat betekent dat u helemaal nergens aan vastzit!

Kosten bouwbedrijf

Het is nog één van de meest gestelde vragen: wat kost een bouwbedrijf? Natuurlijk is het antwoord op deze vraag volledig afhankelijk van de verbouwing die u de bouwonderneming laat uitvoeren. Een kleine renovatie van het toilet is natuurlijk vele malen voordeliger dan de realisatie van een aanbouw. Voor het verbouwen van het toilet liggen de gemiddelde kosten rond de €1.850,- tot €2.650,-. Als u de badkamer wilt verbouwen, houd dan rekening een totaalprijs van gemiddeld €6.500,- tot €9.500,-. Wilt u een grote aanbouw realiseren? Dan lopen de prijzen verder op: gemiddeld betaalt u hier €19.000,- tot €28.000,- voor.

Tabel: kosten van verbouwing

Volledige verbouwing van: Gemiddelde kosten, incl. materiaal, arbeid en btw*
Toilet €1.850,- tot €2.650,-
Badkamer €6.500,- tot €9.500,-
Zolder €9.000,- tot €13.000,-
Keuken €12.500,- tot €17.500,-
Aanbouw €19.000,- tot €28.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Offertes op maat ontvangen? Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan bij bouwbedrijven uit (de omgeving van) Destelbergen.

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Vergunning nodig?

Wanneer u grote verbouwingswerken laat uitvoeren, dan is de kans groot dat dit het uiterlijk van uw pand aanpast. Bijvoorbeeld wanneer u een uitbouw of aanbouw laat plaatsen. In dat geval is het vaak noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Slechts in enkele situaties mag u vergunningsvrij gaan bouwen. Het aanvragen van een vergunning neemt aardig wat tijd in beslag. U dient online of op het gemeentehuis een formulier in. Wanneer uw aanvraag is goedgekeurd volgt in sommige gevallen eerst een openbaar onderzoek. Hierin kunnen buren en omwonenden bezwaar aantekenen voor uw bouwproject. Als er geen bezwaren zijn, hebt u uw vergunning gekregen. Wel bent u verplicht om binnen twee jaar te starten met de werkzaamheden. Tip: kijk op Vlaanderen.be voor meer informatie over de vergunningen.

Bouwplan

Wanneer u samenwerkt met een bouwonderneming, dan is één van de eerste stappen het opstellen van een gedetailleerd bouwplan. Met dit bouwplan krijgt u zelf een duidelijk beeld van de totale verbouwing. Als u een vergunning moet aanvragen dan zal de gemeente controleren of het bouwplan overeenkomt met het bestemmingsplan van het pand in Destelbergen.

Een belangrijk onderdeel van het bouwplan zijn de bouwtekeningen. Hier staat bijvoorbeeld uw nieuwe aanbouw of badkamer op afgebeeld. Kort gezegd bevat het bouwplan alle informatie van uw verbouwing: van de gebruikte materialen, de gekozen kleuren en een beschrijving van alle taken die het bouwbedrijf uit gaat voeren.

verbouwingswerken in Destelbergen

Verbouwingswerken

De term verbouwingswerken staat voor alle klussen op het gebied van aanbouw, uitbouw en verbouw. Zo verbouwen specialisten uit Destelbergen onder andere badkamers of keukens. Dit betekent dat de volledige ruimte een ander ontwerp krijgt, en dat het wooncomfort aanzienlijk verbetert. De meeste verbouwingswerken zijn relatief kostbaar, en kunnen veel tijd in beslag nemen. Wij adviseren daarom om altijd eerst met een aannemer of bouwonderneming uit Destelbergen te overleggen over de mogelijkheden, het budget en de tijd die de verbouwingswerken in beslag nemen. Zo komt u niet onverwacht voor verrassingen te staan, en weet u waar u aan toe bent.

badkamer verbouwen

Keuken, badkamer en zolder verbouwen

Het verbouwen van de woning kan snel en vakkundig door de specialisten van een bouwbedrijf uit Destelbergen worden uitgevoerd. Wij werken samen met menig aannemer en menige bouwonderneming uit de regio, die allen een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Hoewel het een optie is om bij de verbouwingswerken uw volledige huis of bedrijfspand te verbouwen, is het ook een optie enkel één woonruimte te verbouwen. In de meeste gevallen kiezen onze klanten voor de verbouwing van de keuken, badkamer of het afwerken van de zolder. Voor de zolder geldt dan dat deze wordt verbouwd tot meerdere slaapkamers. Benieuwd naar de opties? Wij informeren u met plezier.

nieuwbouw Destelbergen

Nieuwbouw

Wilt u graag verhuizen maar kunt u maar geen huis vinden dat volledig naar uw wensen is? Oriënteer u dan eens op de mogelijkheid van een nieuwbouw huis in Destelbergen! Binnen nieuwbouw zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een ‘sleutel op de deur’ woning, wat een onderdeel is van een groter project. Het is echter ook mogelijk om zelf een stuk land aan te schaffen en hier een huis op te laten bouwen. Het bouwen van een nieuwbouw huis is zonder de hulp van een bouwonderneming eigenlijk niet te doen. De aannemers zijn op de hoogte van alle regelgeving van de gemeente en het bouwbesluit. Zo zijn zij in staat u te adviseren over de indeling en inrichting van het pand.

landelijk en modern bouwen

Landelijk of modern bouwen?

Het voordeel van een nieuwbouw huis is dat u volledige controle hebt over de uitstraling van het huis. In sommige gevallen kunt u een huis uit een brochure kiezen, maar het is tevens een optie om zelf een bouwtekening op te (laten) stellen. Heeft u altijd al gedroomd van een groot, landelijk huis? Ga dan op zoek naar een bouwonderneming uit Destelbergen met ervaring hiermee. Landelijke woningen worden gekenmerkt door romantiek. Bij de bouw worden warme materialen gebruikt voor een klassieke uitstraling. Een modern huis oogt, ook van buiten, juist een stuk strakker. Strakke vormen en grote ramen kunnen niet ontbreken bij een modern huis.

Op zoek naar een professioneel bouwbedrijf uit Destelbergen?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Ruwbouw

Eén van de eerste en belangrijkste fases in het bouwen van een pand, is de ruwbouw. De ruwbouw zijn alle werken waarbij de buitenkant van uw woning volledig wordt afgesloten. Denk dus aan het plaatsen van de muren, de vloer en het dak. We verdelen ruwbouw doorgaans in twee categorieën. De open ruwbouw houdt in dat het dak geplaatst is. Men spreekt van gesloten ruwbouw als ook al het buitenschrijnwerk is geplaatst. Pas als de gesloten ruwbouw voltooid is, is het huis volledig beschermd tegen neerslag. Na de ruwbouw volgt de afwerking van het huis.

Sleutel op deur woning

Een ander concept van nieuwbouw, is het ‘sleutel op de deur’ concept. Hierbij wordt de bouw volledig uitgevoerd aan het bouwbedrijf, waarna u als koper enkel nog de ‘sleutel hoeft om te draaien’. Zij realiseren als het ware een instapklaar woonhuis. Zo hoeft u niet op zoek naar een aannemer, en heeft u gedurende de bouw maar één aanspreekpunt. Een ander belangrijk voordeel van ‘sleutel op de deur’ woningen, is dat de totaalprijs én de planning vooraf is vastgelegd. U komt dus niet voor verrassende kosten te staan en weet precies wat u gaat betalen. Vaak kiest u een standaard woning uit een brochure. U kunt aan het uiterlijk van de ‘sleutel op de deur’ huis daarom weinig meer veranderen.

aanbouw en uitbouw Destelbergen

Aanbouw en uitbouw woning

Een ander onderdeel van de verbouwingswerken is het plaatsen van een aanbouw, uitbouw of veranda. Bij een aanbouw dan moet u denken aan de plaatsing van een volledig nieuwe ruimte op de begane grond. Zo wordt een serre een aanbouw genoemd, maar ook een keuken kan door een bouwbedrijf als aanbouw worden geplaatst bij uw pand in Destelbergen. Het alternatief voor een aanbouw is een uitbouw. Een uitbouw is geen nieuw woononderdeel van een vergroting van een al bestaande ruimte. Zo kan een dakkapel worden beschouwd als een uitbouw, of de vergroting van de woonkamer door middel van diepere vensterbanken.

totaalrenovatie

Totaalrenovatie

Naast de verbouwingswerken kunnen de medewerkers van een bouwbedrijf ook zorgen voor de renovatie van woning en bedrijfspand. Een renovatie is een flinke verbouwing, waarbij u uw (oude) woning weer volledig laat herstellen. Het voordeel van een renovatie is bovendien dat het een optie is een deel van de renovatiewerken zelf uit te voeren, waardoor u kunt besparen. Wilt u weten wat de opties zijn voor een renovatie bij u thuis? Vraag dan een aannemer uit ons netwerk in Destelbergen om advies. Deze kan u niet alleen informeren over de opties, maar ook over de prijzen die hiervoor staan.

renovatiewerken Destelbergen

Algemene renovatiewerken

Bij menige bouwonderneming worden de renovatiewerken onderverdeeld in algemene renovatiewerken en kleine renovatiewerken. Bij de algemene werkzaamheden kunt u denken aan zaken als het renoveren van de keuken en badkamer, of de renovatie van de zolder zodat deze meer leefbaar wordt gemaakt. De algemene werkzaamheden bij een renovatie lijken op verbouwen, maar dan zonder het hak- en breekwerk dat hierbij vaak het geval is. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van algemene renovatiewerken? Aarzel dan niet om het offerteformulier in te vullen.

keukenrenovatie

Kleine renovatiewerken

Naast de algemene renovatiewerken voert ons bouwbedrijf ook kleine renovaties uit. Kleine renovatiewerken kunnen van alles zijn. Zo kunt u hierbij onder andere denken aan het renoveren van de trap, het herstellen van de keukenkastjes of het vervangen van het hang- en sluitwerk. De kleine renovatiewerken nemen maar weinig tijd in beslag en zijn relatief voordelig. Wilt u zelf een deel van een renovatie uitvoeren? Dan zullen de specialisten van ons bouwbedrijf meestal adviseren om deze kleine renovatiewerken zelf aan te pakken, terwijl zij het grote werk oppakken. Benieuwd naar de kosten voor de inzet van een aannemer? Vraag dan vrijblijvend enkele offertes aan.

Bouwbedrijven uit Destelbergen voor al uw verbouwingswerken!

Uw verbouwing is bij één van de aannemers uit ons netwerk in goede handen.

Gratis offertes aanvragen

Waar op letten bij inschakelen aannemer?

Als u overweegt een bouwbedrijf in te schakelen, dan is het belangrijk dat u weet waar u op moet letten. Allereerst kunt u op zoek gaan naar aannemer met erkenning. Wanneer aannemers beschikken over een erkenning, dan voldoen zij aan voorwaarden op het gebied van technische bekwaamheid, financiële draagkracht en professionele integriteit. Zo weet u zeker dat u te maken heeft met een vakman. Natuurlijk hoeft dit niet te betekenen dat een vakman zonder erkenning minder kwaliteit aflevert. Kijk voor meer informatie over de erkenning van bouwbedrijven op de website van FOD Economie.

Daarom is het aan te raden om goed onderzoek te doen naar de bouwonderneming. Zoek online naar ervaringen en vraag het bouwbedrijf met of zonder erkenning eventueel naar aanbevelingen. Kiest u voor een bouwbedrijf dat samenwerkt met onderaannemers? Doordat er meerdere partijen betrokken zijn is de kans op vertraging groter dan wanneer u kiest voor een aannemersbedrijf dat de verbouwing zelf uitvoert.

Voordelen inschakelen bouwbedrijf Destelbergen

  • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.
  • De verbouwing verloopt volgens een strakke planning en is sneller afgerond dan zonder de hulp van een vakman.
  • U profiteert van hoogwaardige kwaliteit.
  • U hebt garantie op het geleverde werk.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Hebt u een vraag over het verbouwen van uw zolder? Wilt u weten of een aanbouw of uitbouw meer geschikt is bij uw pand? Of wilt u weten wat het gaat kosten om een bouwonderneming in te schakelen voor een verbouwingsklus? Dan bent u bij ons op de goede plek.

Via de offertepagina vraagt u gemakkelijk en vrijblijvend de offertes van menig aannemer uit Destelbergen aan, die u zelf met elkaar kunt vergelijken op prijs en aanbod. Kies zo zelf voor de bouwfirma dat het beste bij u past. Wij garanderen dat elke specialist uit ons netwerk u vakkundig van dienst zal zijn.

bouwonderneming Destelbergen
Gratis offertes aanvragen